Over mij

Als filmende Klimaatburgemeester maak ik beeldende items over het klimaat, verduurzaming en de natuur in Baarn. Wat doen inwoners, stichtingen, initiatieven en bedrijven? Priv├ę, in mijn werk en als vrijwillig voor Baarn ben ik actief op duurzaamheid en circulariteit.

Gemeentelijk monument verduurzaamd

In 2019 heb ik een gemeentelijk monument gekocht in 2019 en vanaf die tijd aan het verduurzamen. Van label F naar D en binnenkort met zonnepanelen naar C. Naast dubbel glas en muurisolatie binnenkant, ook alle daken geïsoleerd. En wel met een circulair product: platen van spijkerbroekenstof. Voor de zonnepanelen heb ik bewust gekozen voor glas-op-glas panelen. Gaan langer mee en zijn te recyclen naar nieuwe panelen.

Filmende klimaatburgemeester

Als filmmaker richt ik mij alleen op duurzamen en circulaire initiatieven te richten. 90% van mijn omzet komt daar vandaan. Dit is de site: Filmmaker.biz. Je ziet op de home-page ook mijn motivatie. Overigens heb ik HTS-electro gedaan als afstudeeropdracht een windmolen-regeling.

Vrijwillig werk is gericht op verduurzaming in Baarn. Op deze site, bij RTV Baarn (alleen duurzaamheid-items) en op EnergiekBaarn waar ik lid van ben.

Jongerenactie

En dan het initiatief met de jongeren. Je ziet daar het initiatief inclusief ook hoe we onlangs in de Baarnse Courant stonden. Inmiddels hebben we meer jongeren voor dit initiatief. De huidige jongeren zijn tiktok-filmpjes (kli-maatjes) aan het maken voor werving van 50 of meer jongeren voor het opnemen van een muziekvideo (zie site).